Volodin: SAD uvukle Evropu u rat sankcijama

Srna
Volodin: SAD uvukle Evropu u rat sankcijama

TAŠKENT- SAD su uvukle Evropu u rat sankcijama protiv Rusije, a evropske zemlje u nezaposlenost, zatvaranje kompanija i druge strašne dileme, izjavio je predsjedavajući ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

On je tokom posjete Uzbekistanu skrenuo pažnju na to da su SAD i Evropa davno uspostavile strateške odnose, ali da je to na kraju evropskoj strani donijelo probleme, nezaposlenost i zatvaranje kompanija.

"Amerikanci kupuju energetske proizvode po jednoj, a prodaju po četiri puta većoj cijeni. Osim toga, uvukli su Evropu u svoj rat sankcijama protiv Rusije i ograničili naše projekte koji su omogućili korišćenje jeftine energije koja je bila osnova industrijskog razvoja Njemačke, Francuske i drugih zemalja", rekao je Volodin.

Prema njegovim riječima, lideri zemalja EU konačno su počeli da priznaju da su ruski energetski resursi služili kao osnova za evropski napredak, ali da su SAD napravile prvi korak ka prekidanju njihovog protoka u Evropu i počeli da iz zamjenjuju sopstvenim resursima, javio je TASS.

"Sada možemo da vidimo ishod. To je jasno i onima koji žive u azijskim zemljama, posebno onima koji su oduvijek sa nama gradili odnose na principima međusobnog poštovanja, prijateljstva i međusobnog nemiješanja u unutrašnja pitanja", naglasio je Volodin.

Volodin je dodao da se tokom njegove posjete Uzbekistanu razgovaralo o pitanjima kao što su zajednička istorija, tradicionalne vrijednosti i kultura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana