Веритас: ЦНН “раскринкан” у непристрасности, ЦНН најавио тужбу

Танјуг
Веритас: ЦНН “раскринкан” у непристрасности, ЦНН најавио тужбу

ВАШИНГТОН - Пројекат ''''Веритас'''' објавио је тајно снимане аудио снимке телефонских разговора руководства Си-Ен-Ен, за које тврди да указују на политичку пристрасност те телевизијске мреже током предизборне кампање на предсједничким изборима у САД, након чега су данас из Си-Ен-Ен најавили покретање судског поступка против ''''Веритаса'''', наводећи да је можда ријеч о кривичном дјелу.

Оснивач „Веритаса” Џејмс О''Киф изјавио је да су из те конзервативне групе тајно снимали јутарње конференцијске телефонске разговоре уредништва Си-ЕН-Ена током два мјесеца, као и да се у већини снимака чује глас предсједника телевизијске мреже Џефа Закера.

Снимљени разговори Закера са другим челницима те медијске куће сугеришу да они једноставно не желе да буду непристрасни када извјештавају о тренутној ситуацији, изјавио је О''Киф, преноси Фокс њуз.

Он додаје да су се на мети Си-Ен-Ена посебно нашли амерички предсједник Доналд Трамп, водитељ Фокс њуза Такер Карлсон, као и републикански сенатор Линдзи Грахам.

''''Изјаве највиших руководилаца Си-Ен-Ена доказују да их једноставно не занима непристрасност у извјештавању'''', навео је О''Киф.

„Веритас”, између осталог, цитира и особу која је идентификована као шеф Си-Ен-Ена Џеф Закер како говори о актуелном предсједнику.

„Ово је предсједник који зна да губи, који зна да је у невољи, да је болестан, можда је и све ово посљедица стероида или не. Не знам...Али, понаша се очајнички и нестабилан је и ми то не треба да нормализујемо”, каже мушки глас на снимку, који из ''''Веритаса'''' идентификују као Закера.

Си-Ен-Ен је данас најавио покретање поступка против ''''Веритаса'''' због објављивања снимака, пренио је ''''Вашингтон тајмс''''.

''''Правни експерти кажу да би ово могло да буде кривично дјело'''', саопштено је из Си-Ен-Ена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана