Украјински пилот побјегао у Румунију Сухојем-27 VIDEO

Г.С.
Украјински пилот побјегао у Румунију Сухојем-27 VIDEO

БУКУРЕШТ - Рано јутрос одмах по отпочињању руске инвазије на Украјину у околини Одесе са војног аеродрома у близни полетео је ловачки авиони Су-27 према Румунији.

Пар сати касније појавио се и снимак слијетања украјинских Су-27 на ваздухопловно базу Баку у Румунији.

Поводом овога инцидента огласило се Министарство одбране Румуније саопштењем, шта се тачно догодило.

У четвртак, 24. фебруара, два авиона Ф-16 Fighting Falcon румунског ратног ваздухопловства на борбеној служби Ваздушне команде НАТО-а полетјела су око 6:15 часова, ради разјашњења ваздушне ситуације у вези са неовлашћеним летом у сјеверном дијелу Румуније, приближавајући се нашем националном ваздушном простору.

Два румунска војна авиона стриктно су примјенила националне процедуре и међународна правила која се примјењују у оваквим ситуацијама, прелазећи на пресретање и визуелну идентификацију летјелице која је ушла у румунски ваздушни простор.

Авион, Сухој 27 који припада украјинском ратном ваздухопловству, испраћен је за тренутно слијетање у ваздушну базу Бакау 95, које је завршено у 07:05.

Након слијетања, украјински војни пилот се ставио на располагање румунским властима и биће предузете законске мјере потребне у овим ситуацијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана