Убијена двојица Палестинаца

Срна
Убијена двојица Палестинаца

ГАЗА - Двојица Палестинаца су убијена, а један је повријеђен током сукоба са израелским војницима на Западној обали, саопштило је палестинско Министарство здрава.

"Палестинци Халед Анбар и Басел Босбус убијени су јутрос када су израелски војници отворили ватру у граду Рамала, на Западној обали, а једно лице је повријеђено", наводи се у саопштењу.

Палестинска новинска агенција ВАФА објавила је да је израелска војска склонила тијела убијених Палестинаца, а да је повријеђено лице приведено.

Одбрамбене снаге Израела /ИДФ/ саопштиле су да је током војне операције на Западној обали приведено 16 лица осумњичених за тероризам, те да су двојица осумњичених покушала да побјегну у аутомобилу близу Рамале.

"Војници су отворили ватру и неутрализовали двојицу осумњичених. Ухапшено је још једно осумњичено лице", саопштиле су ИДФ.

Израел је започео редовне противтерористичке операције на Западној обали средином априла, као одговор на палестинске терористичке нападе у којима је током неколико седмица погинуло више од 20 Израелаца

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана