Српски медији објавили да је Звицер убијен, црногорске службе још немају потврду

Г.С.
Српски медији објавили да је Звицер убијен, црногорске службе још немају потврду

ПОДГОРИЦА – Из Управе полиције је Вијестима речено да би званичним путем о томе могли бити обавијештени тек за два до три дана, с обзиром на све околности и чињеницу да Звицер у тој држави највјероватније није боравио под својим именом

Црногорски безбједносни органи још увијек немају званичне податке о информацији да је у Панами убијен вођа кавачког клана Радоје Звицер.

Медији у Србији су објавили да је Звицер убијен, позивајући се на истражне органе Србије.

Црногорски безбједносни извори наводе да имају податке о два убиства у Панами, али да се врше додатне провјере јер почетни описи не одговарају опису Звицера.

Портал Нова.рс је објавила да се чека потврда Еуропола на основу ДНК анализе.

Из Управе полиције је Вијестима речено да би званичним путем о томе могли бити обавијештени тек за два до три дана, с обзиром на све околности и чињеницу да Звицер у тој држави највјероватније није боравио под својим именом.

Панамски медији извјештавају да је убијен мушкарац стар између 40 и 45 година, који је имао надимак “Yаи”. Није јасно јесу ли случајеви повезани.

Звицер важи за једног од вођа клана из Котора, који је функционисао на међународном нивоу.

За њим је расписана потјерница, након што су објављени подаци Еуропола у којима је означен особом која има директне везе са припадницима тајне и јавне полиције а у вези шверца дроге, кријумчарења, илегалног држања оружја...

У списима Специјалног државног тужилаштва (СДТ) наводи се да су ухапшени тајни агент Петар Лазовић (32) и полицајац Љубо Миловић (39) по његовом налогу пратили чланове шкаљарског криминалног клана које је он ставио на листу за одстрел.

Портал Либертас објавио је транскрипте њихове међусобне комуникације која се тиче шверца дроге, цигарета, утицаја на државне службенике...

Виши суд у Подгорици потом је наредио расписивање потјернице за Звицером и полицијским службеником Љубом Миловићем, али и за њиховим сарадницима Радојем Живковићем, Николом Спасојевићем, Миланом Вујотићем и Душком Рогановићем.

Дио те екипе недавно је ухапшен у Турској, а након ликвидације Јована Вукотића, вође супарничког криминалног клана.

У предмету који је раније формирало овдашње Специјално тужилаштво, Звицер и Мила Вујотић означени су шефовима криминалне групе која је планирала да убије тог Которанина док је био у спушком Истражном затвору. Као чланови означили су Слободана Кашћелана, Драгана Кнежевића, Горана Вукчевића, Игора Терзића, Данила Бакића, Стевана Краљевића, Радована Мујовића, Владана Лучића, Филипа Кнежевића и Ратка Живковића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана