Srpski mediji objavili da je Zvicer ubijen, crnogorske službe još nemaju potvrdu

G.S.
Srpski mediji objavili da je Zvicer ubijen, crnogorske službe još nemaju potvrdu

PODGORICA – Iz Uprave policije je Vijestima rečeno da bi zvaničnim putem o tome mogli biti obaviješteni tek za dva do tri dana, s obzirom na sve okolnosti i činjenicu da Zvicer u toj državi najvjerovatnije nije boravio pod svojim imenom

Crnogorski bezbjednosni organi još uvijek nemaju zvanične podatke o informaciji da je u Panami ubijen vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

Mediji u Srbiji su objavili da je Zvicer ubijen, pozivajući se na istražne organe Srbije.

Crnogorski bezbjednosni izvori navode da imaju podatke o dva ubistva u Panami, ali da se vrše dodatne provjere jer početni opisi ne odgovaraju opisu Zvicera.

Portal Nova.rs je objavila da se čeka potvrda Europola na osnovu DNK analize.

Iz Uprave policije je Vijestima rečeno da bi zvaničnim putem o tome mogli biti obaviješteni tek za dva do tri dana, s obzirom na sve okolnosti i činjenicu da Zvicer u toj državi najvjerovatnije nije boravio pod svojim imenom.

Panamski mediji izvještavaju da je ubijen muškarac star između 40 i 45 godina, koji je imao nadimak “Yai”. Nije jasno jesu li slučajevi povezani.

Zvicer važi za jednog od vođa klana iz Kotora, koji je funkcionisao na međunarodnom nivou.

Za njim je raspisana potjernica, nakon što su objavljeni podaci Europola u kojima je označen osobom koja ima direktne veze sa pripadnicima tajne i javne policije a u vezi šverca droge, krijumčarenja, ilegalnog držanja oružja...

U spisima Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) navodi se da su uhapšeni tajni agent Petar Lazović (32) i policajac Ljubo Milović (39) po njegovom nalogu pratili članove škaljarskog kriminalnog klana koje je on stavio na listu za odstrel.

Portal Libertas objavio je transkripte njihove međusobne komunikacije koja se tiče šverca droge, cigareta, uticaja na državne službenike...

Viši sud u Podgorici potom je naredio raspisivanje potjernice za Zvicerom i policijskim službenikom Ljubom Milovićem, ali i za njihovim saradnicima Radojem Živkovićem, Nikolom Spasojevićem, Milanom Vujotićem i Duškom Roganovićem.

Dio te ekipe nedavno je uhapšen u Turskoj, a nakon likvidacije Jovana Vukotića, vođe suparničkog kriminalnog klana.

U predmetu koji je ranije formiralo ovdašnje Specijalno tužilaštvo, Zvicer i Mila Vujotić označeni su šefovima kriminalne grupe koja je planirala da ubije tog Kotoranina dok je bio u spuškom Istražnom zatvoru. Kao članovi označili su Slobodana Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Danila Bakića, Stevana Kraljevića, Radovana Mujovića, Vladana Lučića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana