У Аргентини пређена граница од милион заражених

Срна
У Аргентини пређена граница од милион заражених

БУЕНОС АЈРЕС- Аргентина је постала пета земља у свијету са више од милион случајева заразе вирусом корона, саопштило је Министарство здравља након што се ширење епидемије убрзало током претходних неколико седмица.

У овој земљи потврђене су 1.002.662 инфекције. Током претходна 24 часа забиљежено их је 12.982, као и 451 смртни исход.

Аргентина је са 45 милиона становника најмања држава која има више од милион инфицираних. Остале су САД, Индија, Бразил и Русија.

У овом тренутку, више од 60 одсто резултата тестова за вирус корона у Аргентини су позитивни, што је једна од највиших стопа у свијету. Додатни проблем је што је укупни број дневних тестова мали.

Експлозија нових случајева заразе оптеретила је болнице и здравствене раднике, а широм земље је заузето 64 одсто кревета на одјељењима интензивне његе. У неким провинцијама здравствени систем функционише на ивици.

Аргентина је увела мјеру стриктног карантина 20. марта, убрзо након што је потврђен први случај заразе, што је иницијално помогло да се успори ширење вируса.

Влада је у међувремену ублажила поједина ограничења у многим дијеловима земље да би омогућила опоравак економије, што је довело до раста броја инфекција.

До сада је од ковида 19 умрло више од 26.000 људи, а стопа смртности је око 2,7 одсто, наводи се у подацима Министарства здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана