"Твитер" добродошао у Европи

Срна
"Твитер" добродошао у Европи

БЕРЛИН - Уколико амерички предсједник Доналд Трамп испуни своју пријетњу и затвори друштвену мрежу "Твитер", та компанија увијек може да се пресели у Њемачку, рекао је данас званичник из Берлина Томас Јарзомбек.

Трамп је јуче запријетио да ће затворити платформе друштвених медија након што је "Твитер" означио његове двије поруке као "неконкретне" оптужујући га за лажне тврдње.

Јарзомбек је истакао да би компанији из Калифорније било много боље у Европи.

"Ово је позив да се преселите у Њемачку. Овдје можете да критикујете власти и да се борите против лажних вијести. Имамо одличан технолошки еко-систем и ваша би се компанија савршено уклопила и врата су вам отворена", нагласио је Јарзомбек.

Аналитичари наводе да се очекује да ће Трамп наредити правну ревизију пошто је протестовао због начина на који је "Твитер" означио његове поруке.

"Твитер" је означио поруке у којима је предсједник навео да ће гласање поштом на изборима у новембру довести до преваре и "намјештених избора".

Испод порука "Твитер" је поставио линк на којима се наводи "Пронађите чињенице о гласовима путем поште" и то је прво овакво обавјештење од друштвене мреже која се већ дуго одупире позивима да цензурише америчког предсједника.

Трамп је као одговор навео да "републиканци сматрају да платформе друштвених медија потпуно утишавају гласове конзервативаца" и додаје да ће бити "снажно регулисани или затворени прије него што се нешто слично дозволи".

Амерички предсједник је, такође оптужио платформе друштвених медија за мијешање у прошле изборе 2016. године.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана