"Tviter" dobrodošao u Evropi

Srna
"Tviter" dobrodošao u Evropi

BERLIN - Ukoliko američki predsjednik Donald Tramp ispuni svoju prijetnju i zatvori društvenu mrežu "Tviter", ta kompanija uvijek može da se preseli u Njemačku, rekao je danas zvaničnik iz Berlina Tomas Jarzombek.

Tramp je juče zaprijetio da će zatvoriti platforme društvenih medija nakon što je "Tviter" označio njegove dvije poruke kao "nekonkretne" optužujući ga za lažne tvrdnje.

Jarzombek je istakao da bi kompaniji iz Kalifornije bilo mnogo bolje u Evropi.

"Ovo je poziv da se preselite u Njemačku. Ovdje možete da kritikujete vlasti i da se borite protiv lažnih vijesti. Imamo odličan tehnološki eko-sistem i vaša bi se kompanija savršeno uklopila i vrata su vam otvorena", naglasio je Jarzombek.

Analitičari navode da se očekuje da će Tramp narediti pravnu reviziju pošto je protestovao zbog načina na koji je "Tviter" označio njegove poruke.

"Tviter" je označio poruke u kojima je predsjednik naveo da će glasanje poštom na izborima u novembru dovesti do prevare i "namještenih izbora".

Ispod poruka "Tviter" je postavio link na kojima se navodi "Pronađite činjenice o glasovima putem pošte" i to je prvo ovakvo obavještenje od društvene mreže koja se već dugo odupire pozivima da cenzuriše američkog predsjednika.

Tramp je kao odgovor naveo da "republikanci smatraju da platforme društvenih medija potpuno utišavaju glasove konzervativaca" i dodaje da će biti "snažno regulisani ili zatvoreni prije nego što se nešto slično dozvoli".

Američki predsjednik je, takođe optužio platforme društvenih medija za miješanje u prošle izbore 2016. godine.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana