Туча средњошколаца у Солуну идеолошки мотивисана

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

СОЛУН - Двије велике групе грчких тинејџера учествовале су у насилној тучу испред једне школе у Солуну, а најмање двије особе су повријеђене у инциденту који локални медији описују као сукоб супарничких идеолошких организација.

Извјештаји наводе да је јутрошња туча испред средње школе у предграђу Ставрополи почела након што је 30-ак тинејџера са капуљачама напало протестни скуп који је испред школе организовала група њених ученика, незадовољни због напада на чланове који су дјелили летке са љевичарским садржајем, преноси Катимерини.

Тинејџери са капуљачама, за које се вјерује да заговарају крајње десничарске идеологије, окупили су се раније током дана иза школске зграде како би организовали напад на окупљене, а на видео снимцима са мобилних телефона види се како се организовано спуштају на демонстранте, наоружани палицама и другим оружјем.

Неки свједоци, који ову групу ученика описују као профашистичку, су изјавили да су видјели и ножеве, а како се наводи, најмање двије особе су повређене у тучи која је усљедила.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана