Tuča srednjoškolaca u Solunu ideološki motivisana

Tanjug
Foto: ILUSTRACIJA

SOLUN - Dvije velike grupe grčkih tinejdžera učestvovale su u nasilnoj tuču ispred jedne škole u Solunu, a najmanje dvije osobe su povrijeđene u incidentu koji lokalni mediji opisuju kao sukob suparničkih ideoloških organizacija.

Izvještaji navode da je jutrošnja tuča ispred srednje škole u predgrađu Stavropoli počela nakon što je 30-ak tinejdžera sa kapuljačama napalo protestni skup koji je ispred škole organizovala grupa njenih učenika, nezadovoljni zbog napada na članove koji su djelili letke sa ljevičarskim sadržajem, prenosi Katimerini.

Tinejdžeri sa kapuljačama, za koje se vjeruje da zagovaraju krajnje desničarske ideologije, okupili su se ranije tokom dana iza školske zgrade kako bi organizovali napad na okupljene, a na video snimcima sa mobilnih telefona vidi se kako se organizovano spuštaju na demonstrante, naoružani palicama i drugim oružjem.

Neki svjedoci, koji ovu grupu učenika opisuju kao profašističku, su izjavili da su vidjeli i noževe, a kako se navodi, najmanje dvije osobe su povređene u tuči koja je usljedila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana