Трамп укида санкције Турској: “Нека се неко други бори око тог крвавог пијеска”

Танјуг
Трамп укида санкције Турској: “Нека се неко други бори око тог крвавог пијеска”

Вашингтон - Предсједник САД Доналд Трамп најавио је укидање санкција Турској након што је Анкара пистала на примрје и окончала офанзиву у сјеверној Сирији.

Ова информација услиједила је након што су се Русија и Турска договориле да продуже примирје дуж сиријске границе, уз размјештање руских трупа. Турска офанзива почела је након неочекиване одлуке предсједника Трампа да повуче америчке трупе са сјевера Сирије почетком октобра.

“Нека се неко други бори око тог крвавог пијеска. Санкције ће бити укинуте уколико се не догоди нешто са чиме нисмо задовољни! рекао је Трамп, објавила је Бијела кућа.

Додао је да га је Турска увјерила да ће прекинути борбе у региону и учинит да недавно договорени прекид ватре постаје трајан, преноси Блиц.

Спасили смо животе великог броја Курда, истакао је Трамп и напоменуо да турски предсједник Реджеп Тајип Ердоган чини праву ствар за своју земљу.

Амерички лидер додао је да Турска и Сирија морају осигурати да “Исламска држава” не врати било који дио територије под своју контролу. Подсјетимо, Вашингтон је санкције увео прошле недјеље као одговор на недавну офанзиву Турске на курдске борце, које сматра терористима, док је Анкара жељела да створи сигурну зону дуж сиријске границе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана