Трамп: Систем је под опсадом

Танјуг
Трамп: Систем је под опсадом

ВАШИНГТОН- Предсjедник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп обратио се грађанима у видео поруци у којој је поновио своје тврдње о преварама бирача на изборима у новембру, када је изгубио од демократског кандидата Џоа Бајдена.

"Ово је можда најважнији говор који сам одржао", рекао је Трамп на почетку обраћања дугог 46-минута, на које су Фејсбук и Твитер ставили обавjештење да садржи неутемељене тврдње о изборној превари.

Рекао је да је смијешно колико је трајала сага о изборним резултатима и да је његова дужност као предсједника Америке да одбрани изборни систем који је "под коордисаним нападима и опсадом", преноси Гардијан.

"Ми смо упозорени да не треба да прихватимо прве резултате избора и да ће бити потребне недјеље док се прави резултати не објаве", казао је Трамп.

Трамп је такође рекао да је Бајдену речено да се не „мијеша" у изборе и да стоји по страни.

"Не требате нам, одлучено је. Ови избори су готови", рекао је Трамп сугеришући да се резултат предсједничке трке знао унапријед.

Предсједник је додао да се не ради само о поштовању гласова 74 милиона Американаца који су гласали за њега.

"Ради се о томе да Американци могу имати повјерења у ове изборе. И на свим будућим изборима", поручио је Трамп.

Према резултатима избора, Бајден је добио рекордних 81 милион гласова у поређењу са 74 милиона за Трампа. Демократа је такође освојио 306 електорских гласова према 232 за Трампа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана