Tramp: Sistem je pod opsadom

Tanjug
Tramp: Sistem je pod opsadom

VAŠINGTON- Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp obratio se građanima u video poruci u kojoj je ponovio svoje tvrdnje o prevarama birača na izborima u novembru, kada je izgubio od demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

"Ovo je možda najvažniji govor koji sam održao", rekao je Tramp na početku obraćanja dugog 46-minuta, na koje su Fejsbuk i Tviter stavili obavještenje da sadrži neutemeljene tvrdnje o izbornoj prevari.

Rekao je da je smiješno koliko je trajala saga o izbornim rezultatima i da je njegova dužnost kao predsjednika Amerike da odbrani izborni sistem koji je "pod koordisanim napadima i opsadom", prenosi Gardijan.

"Mi smo upozoreni da ne treba da prihvatimo prve rezultate izbora i da će biti potrebne nedjelje dok se pravi rezultati ne objave", kazao je Tramp.

Tramp je takođe rekao da je Bajdenu rečeno da se ne „miješa" u izbore i da stoji po strani.

"Ne trebate nam, odlučeno je. Ovi izbori su gotovi", rekao je Tramp sugerišući da se rezultat predsjedničke trke znao unaprijed.

Predsjednik je dodao da se ne radi samo o poštovanju glasova 74 miliona Amerikanaca koji su glasali za njega.

"Radi se o tome da Amerikanci mogu imati povjerenja u ove izbore. I na svim budućim izborima", poručio je Tramp.

Prema rezultatima izbora, Bajden je dobio rekordnih 81 milion glasova u poređenju sa 74 miliona za Trampa. Demokrata je takođe osvojio 306 elektorskih glasova prema 232 za Trampa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana