Трамп: САД се трују најездом илегалних миграната

Тањуг
Трамп: САД се трују најездом илегалних миграната

ВАШИНГТОН - Бивши амерички председник Доналд Трамп упозорио је да се САД “трују” најездом имиграната који долазе у земљу, па је позвао на наставак прављења зида дуж границе, чије је грађење зауставио предсједник Џозеф Бајден када је у јануару ступио на дужност.

“Наша држава се трује тако што милиони људи илегално прелазе нашу границу, а у многим случајевима нису ни испитани, ни заустављени. Многи су криминалци из испражњених затвора других земаља, већина њих су опасни”, навео је Трамп у саопштењу, пренио је “Њујорк пост”.

Он је додао да Сједињене државе “умиру изнутра” и да нико ништа не ради да заустави то.

“Прва ствар коју би требало урадити, а треба је урадити брзо, јесте да се заврши изградња зида. Договор се мора постићи са Мексиком, који служи као баријера дугачка 3.500 километара, а не као лансирна платформа одакле илегалци долазе”, сматра Трамп.

Уз окончање изградње зида, Бајден је прекинуо Трампову имиграциону политику, након чега је дошло до повећања у броју имиграната који су дошли у САД из Мексика и из Централне и Јужне Америке.

Америчка царина и пограничка служба привела је рекордних 1,7 милиона миграната без докумената у претходних 12 мјесеци, навели су званичници.

Трамп је изразио забринутост због авганистанских савезника који се транспортују у САД, након што се Бајденова администрација 31. августа повукла из Авганистана.

“Колико глупа је постала наша држава...Тужно је гледати ово, прије 10 мјесеци нисмо имали ниједан од ових проблема, нити проблеме са економијом, инфлацијом, цијенама горива које су отишле у небеса и још много тога”, навео је Трампa.
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана