Трамп први на нишану џихадиста

Агенције
Трамп први на нишану џихадиста

ЛОНДОН - Исламска држава је непуних 20 дана послије смрти свог лидера Абу Бакра ел Багдадија објавила упутство својим сљедбеницима како да ликвидирају свјетске лидере, политичаре и војне команданте, а први на удару кампање је предсједник САД Доналд Трамп.

Проџихадистичка Курајш медија објавила је и постер под називом “Како да убијете лидера”, објашњавајући својим присталицама која су три “најбоља” начина да се елиминишу непријатељи.

Џихадисти су на својим порталима објавили и фотографију на којој Доналд Трамп, предсједник САД, на врху зграде клечи у наранџастом одијелу испред једног њиховог борца који се спрема да га обезглави док овај чита саопштење исламиста.

У позадини се вијори препознатљива застава Исламске државе.

- Ово нам је наш Господ обећао, а он не крши своја обећања. Америка и њени савезници мисле да ће нас уплашити и да ће побиједити муџахедине, али неће - наводи се у тексту испод фотографије.

Истовремено, екстремисти су објавили и постер с детаљним упутствима како да се терористи приближе својим високорангираним метама.

- Брат муџахедин обучен као новинар може да учествује на конференцијама за новинаре, форумима и састанцима који ће му омогућити да дође близу своје мете. Такође може да употријеби камеру као експлозивну направу или скровиште за ватрено оружје - наводи се у упутству екстремиста.

Други начин за ликвидацију јесте коришћење далекометне снајперске пушке како би се мета елиминисала с безбједне удаљености.

- Усамљени вук може да нападне конвој у коме се налази свјетски лидер користећи снајперску пушку - пише у упутству терористима.

Трећи начин подразумијева напад Молотовљевим коктелом и хладним оружјем.

- Операција елиминације мете може се извести и коришћењем хладног оружја и Молотовљевих коктела. То подразумијева да нападач унапријед припреми план за повлачење - додаје се у упутству.

У апелу се сљедбеници позивају да подметну велике пожаре у САД и Европи како би се изазвали што већи еколошки проблеми.

Ел Багдади се разнио са двоје своје дјеце када је био сатјеран у ћорсокак у тунелу испод виле у Идлибу, гдје се скривао.

Његова ликвидација задала је велики ударац џихадистима, који сада траже начин да се освете и изведу напад великих размјера како би свима показали да нису уништени.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана