Tramp prvi na nišanu džihadista

Agencije
Tramp prvi na nišanu džihadista

LONDON - Islamska država je nepunih 20 dana poslije smrti svog lidera Abu Bakra el Bagdadija objavila uputstvo svojim sljedbenicima kako da likvidiraju svjetske lidere, političare i vojne komandante, a prvi na udaru kampanje je predsjednik SAD Donald Tramp.

Prodžihadistička Kurajš medija objavila je i poster pod nazivom “Kako da ubijete lidera”, objašnjavajući svojim pristalicama koja su tri “najbolja” načina da se eliminišu neprijatelji.

Džihadisti su na svojim portalima objavili i fotografiju na kojoj Donald Tramp, predsjednik SAD, na vrhu zgrade kleči u narandžastom odijelu ispred jednog njihovog borca koji se sprema da ga obezglavi dok ovaj čita saopštenje islamista.

U pozadini se vijori prepoznatljiva zastava Islamske države.

- Ovo nam je naš Gospod obećao, a on ne krši svoja obećanja. Amerika i njeni saveznici misle da će nas uplašiti i da će pobijediti mudžahedine, ali neće - navodi se u tekstu ispod fotografije.

Istovremeno, ekstremisti su objavili i poster s detaljnim uputstvima kako da se teroristi približe svojim visokorangiranim metama.

- Brat mudžahedin obučen kao novinar može da učestvuje na konferencijama za novinare, forumima i sastancima koji će mu omogućiti da dođe blizu svoje mete. Takođe može da upotrijebi kameru kao eksplozivnu napravu ili skrovište za vatreno oružje - navodi se u uputstvu ekstremista.

Drugi način za likvidaciju jeste korišćenje dalekometne snajperske puške kako bi se meta eliminisala s bezbjedne udaljenosti.

- Usamljeni vuk može da napadne konvoj u kome se nalazi svjetski lider koristeći snajpersku pušku - piše u uputstvu teroristima.

Treći način podrazumijeva napad Molotovljevim koktelom i hladnim oružjem.

- Operacija eliminacije mete može se izvesti i korišćenjem hladnog oružja i Molotovljevih koktela. To podrazumijeva da napadač unaprijed pripremi plan za povlačenje - dodaje se u uputstvu.

U apelu se sljedbenici pozivaju da podmetnu velike požare u SAD i Evropi kako bi se izazvali što veći ekološki problemi.

El Bagdadi se raznio sa dvoje svoje djece kada je bio satjeran u ćorsokak u tunelu ispod vile u Idlibu, gdje se skrivao.

Njegova likvidacija zadala je veliki udarac džihadistima, koji sada traže način da se osvete i izvedu napad velikih razmjera kako bi svima pokazali da nisu uništeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana