Трамп прикупио четири милиона долара након вијести о оптужници

Срна
Трамп прикупио четири милиона долара након вијести о оптужници

ВАШИНГТОН - Бивши амерички предсједник Доналд Трамп прикупио је више од четири милиона долара у периоду од 24 сата након што је објављена вијест да је против њега подигнута оптужница, преноси магазин "Ју-Ес-Еј тудеј".

Велика порота Менхетна у четвртак је гласала за подизање оптужнице против Трампа поводом његове наводне улоге у тајној исплати новца и заташкавању у које је умијешана звијезда филмова за одрасле Сторми Данијелс уочи избора 2016.

Амерички медији преносе да је оптужница и даље запечаћена.

Након подизања оптужнице, кампања бившег предсједника послала је неколико мејлова присталицама у којима је тражила донације, наводи лист.

Сума прикупљена током 24 сата била је преко четири милиона долара.

-Очекује се да ће Трамп бити изведен пред судију у уторак, 4. априла -  рекао је његов адвокат Џо Такопина.

АП наводи да ће Трамп, као и свака друга особа која се суочава са суђењем, бити заведен у регистар, биће му узети отисци прстију и биће фотографисан прије него што му буде дата прилика да се изјасни о кривици. /крај/мл

Рогић: Увјерен сам да ће бити изграђено централно-спомен обиљежје

БАЊАЛУКА - Предсједавајући Предсједништва Борачке организације Републике Српске Горан Рогић рекао је да је увјерен да ће након расписивања јавне набавке у Бањалуци коначно бити изграђено централно спомен-обиљежја за погинуле и нестале борце Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату.

-Ако се нешто почне градити, сигурно ће се и завршити - рекао је Рогић Срни поводом одлуке Градске управе Бањалука да распише јавну набавку за изградњу централног спомен-обиљежја.

Рогић је истакао да је Борачка организација дала пуну подршку идејном рјешењу и изабраној локацији за овај пројекат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана