Tramp prikupio četiri miliona dolara nakon vijesti o optužnici

Srna
Tramp prikupio četiri miliona dolara nakon vijesti o optužnici

VAŠINGTON - Bivši američki predsjednik Donald Tramp prikupio je više od četiri miliona dolara u periodu od 24 sata nakon što je objavljena vijest da je protiv njega podignuta optužnica, prenosi magazin "Ju-Es-Ej tudej".

Velika porota Menhetna u četvrtak je glasala za podizanje optužnice protiv Trampa povodom njegove navodne uloge u tajnoj isplati novca i zataškavanju u koje je umiješana zvijezda filmova za odrasle Stormi Danijels uoči izbora 2016.

Američki mediji prenose da je optužnica i dalje zapečaćena.

Nakon podizanja optužnice, kampanja bivšeg predsjednika poslala je nekoliko mejlova pristalicama u kojima je tražila donacije, navodi list.

Suma prikupljena tokom 24 sata bila je preko četiri miliona dolara.

-Očekuje se da će Tramp biti izveden pred sudiju u utorak, 4. aprila -  rekao je njegov advokat Džo Takopina.

AP navodi da će Tramp, kao i svaka druga osoba koja se suočava sa suđenjem, biti zaveden u registar, biće mu uzeti otisci prstiju i biće fotografisan prije nego što mu bude data prilika da se izjasni o krivici. /kraj/ml

Rogić: Uvjeren sam da će biti izgrađeno centralno-spomen obilježje

BANjALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Goran Rogić rekao je da je uvjeren da će nakon raspisivanja javne nabavke u Banjaluci konačno biti izgrađeno centralno spomen-obilježja za poginule i nestale borce Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

-Ako se nešto počne graditi, sigurno će se i završiti - rekao je Rogić Srni povodom odluke Gradske uprave Banjaluka da raspiše javnu nabavku za izgradnju centralnog spomen-obilježja.

Rogić je istakao da je Boračka organizacija dala punu podršku idejnom rješenju i izabranoj lokaciji za ovaj projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana