Трамп пријети

Г.С.
Трамп пријети

Трамп је запријетио улагањем вета на предлог закона о одбрани како би омогућио да војне базе, као што је Форт Браг, остану назване по официрима Конфередације.

Предсједник САД је на Твитеру запријетио да ће уложити вето на годишњи приједлог закона Пентагона у вриједности од 741 милијарду долара јер би он подразумијевао да многе војне базе, које су назване по истакнутим личностима Конфедерације, буду преименоване у року од три године.

Одбор америчког Сената за оружане службе одобрио је прошлог мјесеца мјеру сенаторке из Масачусетса, демократе Елизабет Ворен да базе буду преименоване у року од три године, подјсећа АП.

Трамп је поручио да ће уложити вето на приједлог закона о овлашћењима за одбрану ако се у њему нађе амандман демократске сенаторке Елизабет Ворен, који ће довести до преименовања Форт Брага, Форт Роберт Лија и других војних база, уз помоћ којих су САД, како је истакао, побједиле у два свјетска рата.

Трамп: Обавјештајци не вјерују да су Руси плаћали талибане

Предсједник САД Доналд Трамо изјавио је да му никад нису поменути извјештаји обавјештајних служби о наводном плаћању Русије талибанима да убијају америчке војнике у Авганистану јер многи обавјештајни званичници нису мислили да је Москва то урадила.
"Многи запослени у обавјештајној служби нису мислили да се тако нешто икад догодило", рекао је Трамп за телевизију "Фокс бизнис нетворк".

Трамп је нагласио да такви извјештаји нису дошли до њега јер ситуација није дошла до тог нивоа.

Трамп се у недјељу, 28. јуна, огласио на "Твитеру" поводом извјештаја "Њујорк тајмса" о томе како је неидентификовано одјељење руске војне обавјештајне службе тајно подстицало талибане у Авганистану да врше нападе на припаднике међународне војне коалиције.

Према писању листа, Трампу је предат извјештај о томе прије неколико мјесеци.

"Нико није обавијестио мене, потпредсједника /САД Мајкла/ Пенса или шефа Генералштаба Марка Мидоуса о такозваним нападима Руса на наше снаге у Авганистану, као што је то објављено у лажним вијестима 'Њујорк тајмса', који се позива на анониман извор", написао је Трамп.

Трамп је нагласио да све стране негирају такве извјештаје и да се не дешава велики број напада на америчку војску у Авганистану.

Представник руског Министарства спољних послова рекао је руској новинској агенцији да су причу коју је "Њујорк тајмс" објавио измислиле америчке обавјештајне службе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана