Tramp prijeti

G.S.
Tramp prijeti

Tramp je zaprijetio ulaganjem veta na predlog zakona o odbrani kako bi omogućio da vojne baze, kao što je Fort Brag, ostanu nazvane po oficirima Konferedacije.

Predsjednik SAD je na Tviteru zaprijetio da će uložiti veto na godišnji prijedlog zakona Pentagona u vrijednosti od 741 milijardu dolara jer bi on podrazumijevao da mnoge vojne baze, koje su nazvane po istaknutim ličnostima Konfederacije, budu preimenovane u roku od tri godine.

Odbor američkog Senata za oružane službe odobrio je prošlog mjeseca mjeru senatorke iz Masačusetsa, demokrate Elizabet Voren da baze budu preimenovane u roku od tri godine, podjseća AP.

Tramp je poručio da će uložiti veto na prijedlog zakona o ovlašćenjima za odbranu ako se u njemu nađe amandman demokratske senatorke Elizabet Voren, koji će dovesti do preimenovanja Fort Braga, Fort Robert Lija i drugih vojnih baza, uz pomoć kojih su SAD, kako je istakao, pobjedile u dva svjetska rata.

Tramp: Obavještajci ne vjeruju da su Rusi plaćali talibane

Predsjednik SAD Donald Tramo izjavio je da mu nikad nisu pomenuti izvještaji obavještajnih službi o navodnom plaćanju Rusije talibanima da ubijaju američke vojnike u Avganistanu jer mnogi obavještajni zvaničnici nisu mislili da je Moskva to uradila.
"Mnogi zaposleni u obavještajnoj službi nisu mislili da se tako nešto ikad dogodilo", rekao je Tramp za televiziju "Foks biznis netvork".

Tramp je naglasio da takvi izvještaji nisu došli do njega jer situacija nije došla do tog nivoa.

Tramp se u nedjelju, 28. juna, oglasio na "Tviteru" povodom izvještaja "Njujork tajmsa" o tome kako je neidentifikovano odjeljenje ruske vojne obavještajne službe tajno podsticalo talibane u Avganistanu da vrše napade na pripadnike međunarodne vojne koalicije.

Prema pisanju lista, Trampu je predat izvještaj o tome prije nekoliko mjeseci.

"Niko nije obavijestio mene, potpredsjednika /SAD Majkla/ Pensa ili šefa Generalštaba Marka Midousa o takozvanim napadima Rusa na naše snage u Avganistanu, kao što je to objavljeno u lažnim vijestima 'Njujork tajmsa', koji se poziva na anoniman izvor", napisao je Tramp.

Tramp je naglasio da sve strane negiraju takve izvještaje i da se ne dešava veliki broj napada na američku vojsku u Avganistanu.

Predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je ruskoj novinskoj agenciji da su priču koju je "Njujork tajms" objavio izmislile američke obavještajne službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana