„То је дио информативног рата Русије“: Писторијус о снимцима који су процурили

Срна
„То је дио информативног рата Русије“: Писторијус о снимцима који су процурили

БЕРЛИН - Њемачки министар одбране Борис Писторијус изразио је наду да ће први резултати истраге о аудио-снимку разговора високих њемачких војних официра, који су објавили руски медији, бити готови почетком сљедеће седмице.

"Још нема коначних резултата истраге. Очекујем да ће се појавити у првих неколико дана наредне седмице", рекао је Писторијус током специјалног обраћања у вези са аудио-снимком.

Он је оцијенио да је овај случај "дио информативног рата" Русије који је усмјерен на подривање јединства Њемачке.

"Ово има за циљ да појача легенду, бајку да радимо на рату против Русије, што је потпуно апсурдно", рекао је Писторијус и додао да Њемачка ради искључиво на пружању помоћи Украјини.

Истовремено, Писторијус је рекао да не зна ни за једно друго цурење информација осим овога.

Он је додао да се на снимку чују официри који разматрају "различита сценарија" догађаја, а не планове и њихов разговор не значи "зелено свјетло" за пребацивање ракета "таурус" Украјини.

"Официри су радили оно што су и требали, они су промишљали различита сценарија, без икаквих планова. Несумњиво ово не значи зелено свјетло за ракете `таурус`, нити са моје нити са стране канцелара Олафа Шолца", рекао је Писторијус.Главна уредница "РТ"-а Маргарита Симоњан објавила је 1. марта транскрипт, а затим и аудио-снимак разговора у којем високи њемачки војни официри разговарају о тражењу помоћи од Велике Британије у планирању напада на Кримски мост ракетама "таурус".

Они су, такође, рекли да би 100 таквих пројектила могло бити достављено Кијеву, пренио је раније ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана