Терористичка организација пријетила смрћу државном тужиоцу Сјеверне Македоније

ГС
Foto: Agencija

БИТОЉ - Државни тужилац Сјеверне Македоније Љубомир Јовески добио је путем поште претње смрћу од самозване терористичке организације, са захтјевом да одустане од кривичног предмета који је већ обустављен, објавило је данас Јавно тужилаштво у Скопљу.

Наводи се да је Јовески пријетње добио јуче у препорученој пошиљци послатој из Битоља, и да је писмо написано на македонском и енглеском језику, преноси Бета.

"Пријетњу је, како се наводи у том писму, упутила терористичка организација која се бори и убија због неправде и чији су чланови спремни да гину за циљеве те организације", прецизира тужилаштво.

У писму се тражи да од даљег гоњења буду ослобођени новинари македонске телевизије "Алфа", Горан Момировски и Драган Милосављевић, у поступку који је, према наводима тужилаштва, обустављен крајем прошле године.

Тужилаштво наводи да је конкретан кривични поступак, на који се односи пријетња Јовеском, обустављен у децембру 2021. године, "јер је утврдјено да нема мјеста за поступање јавног тужиоца".

Пошиљка са пријетећом поруком Јовеском биће достављена Министарству унутрашњих послова Сјеверне Македоније "ради испитивања садржаја, навода и особе која је послала писмо", додаје се.

Јовески је навео да су "овакве пријетње узалудне" и додао да оне неће поколебати Јавно тужилаштво "у примјени закона и професионалном и одговорном поступању", пренијеле су Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана