СЗО: Обустављен поступак за хитно одобравање „спутњика Ве“

Танјуг
СЗО: Обустављен поступак за хитно одобравање „спутњика Ве“

ЖЕНЕВА - Свјетска здравствена организација (СЗО) саопштила је данас да је поступак за хитно одобравање за употребу руске вакцине „спутник Ве“ обустављен, јер недостаје одређени број података и усаглашеност правних процедура.

Из СЗО је изражена нада да ће постојећи недостаци „ускоро бити отклоњени“.

-Скоро свакодневно радимо са Министарством здравства Русије на рјешавању преосталих питања која треба да испуни Руски фонд за директна улагања - изјавила је Маријанђела Симао, помоћница генералног директора СЗО за приступ лијековима и здравственим производима, преноси Ројтерс.

Симао је потврдила да ће СЗО поново отворити случај, процијенити достављене податке и наставити инспекције производних капацитета у Русији чак иако досије буде „још увијек непотпун“.

-Сви поднесци које имамо, обрађују се на исти начин - рекла је она, али није прецизирала рок када би могао бити довршен процес одобравања руске вакцине за улазак на листу анти-ковид вакцина дозвољених за употребу.

Руски министар здравства Михаил Мурашко је раније овог мјесеца рекао да су све препреке за регистрацију „спутњик Ве“ вакцине код СЗО отклоњене и да преостаје само још неколико корака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана