Сви спасени радници из тунела добро, иду кућама

Срна
Foto: Танјуг/АП

ЊУ ДЕЛХИ- Група од 41 мушкарца који су раније ове седмице спасени из урушеног тунела на индијским Хималајима су добро и вратиће се својим кућама наредних дана након што су отпуштени из болнице у којој су били лијечењу, рекли су љекари на Свеиндијском институту медицинских наука у граду Ришикешу.

Они су навели да су сви радници "физички у нормалном стању" и "клинички стабилни", те да им је одобрен медицински отпуст.

Болница је у координацији са званичницима из њихових матичних држава да би олакшала њихов повратак.

Љекари наводе да ће око 20 мушкараца, који потичу из држава Џарканд и Одиша на истоку Индије, вјероватно бити отпуштени у данас, док ће остали кренути кућама наредних дана.

Спасиоци дошли до блокираних радника након 17 дана

Грађевински радници који потичу из неких од најсиромашнијих индијских држава били су заробљени у тунелу у изградњи у држави Утараканд 17 дана прије него што су извучени у уторак, 28. новембра.

Тунел је дио ауто-пута "Чар-Дам" вриједног 1,5 милијарди долара и то је један од најамбициознијих Владиних пројеката, чији је циљ повезивање четири хиндуистичка мјеста ходочашћа.

Власти нису саопштиле шта је узроковало урушавање тунела, али је познато да је регион подложан клизиштима, земљотресима и поплавама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана