Svi spaseni radnici iz tunela dobro, idu kućama

Srna
Foto: Tanjug/AP

NjU DELHI- Grupa od 41 muškarca koji su ranije ove sedmice spaseni iz urušenog tunela na indijskim Himalajima su dobro i vratiće se svojim kućama narednih dana nakon što su otpušteni iz bolnice u kojoj su bili liječenju, rekli su ljekari na Sveindijskom institutu medicinskih nauka u gradu Rišikešu.

Oni su naveli da su svi radnici "fizički u normalnom stanju" i "klinički stabilni", te da im je odobren medicinski otpust.

Bolnica je u koordinaciji sa zvaničnicima iz njihovih matičnih država da bi olakšala njihov povratak.

Ljekari navode da će oko 20 muškaraca, koji potiču iz država Džarkand i Odiša na istoku Indije, vjerovatno biti otpušteni u danas, dok će ostali krenuti kućama narednih dana.

Spasioci došli do blokiranih radnika nakon 17 dana

Građevinski radnici koji potiču iz nekih od najsiromašnijih indijskih država bili su zarobljeni u tunelu u izgradnji u državi Utarakand 17 dana prije nego što su izvučeni u utorak, 28. novembra.

Tunel je dio auto-puta "Čar-Dam" vrijednog 1,5 milijardi dolara i to je jedan od najambicioznijih Vladinih projekata, čiji je cilj povezivanje četiri hinduistička mjesta hodočašća.

Vlasti nisu saopštile šta je uzrokovalo urušavanje tunela, ali je poznato da je region podložan klizištima, zemljotresima i poplavama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana