Сви гласали за Ким Јонг Уна

Агенције
Сви гласали за Ким Јонг Уна

Пјонгјанг - Лидер Сјеверне Кореје Ким Јонг Ун освојио је сто одсто гласова на парламентарним изборима.

Тако је Ким, који има читав низ највиших титула у земљи, укључујући врховног команданта оружаних снага Сјеверне Кореје и предсједника моћне Националне комисије за одбрану, сада постао и посланик у Врховној народној скупштини.

- Сви гласачи у изборној јединици број 111 су гласали, а сто одсто њих је гласало за Ким Јонг Уна. То представља израз апсолутне подршке и повјерења у врховног лидера, с обзиром на то да су му сви до једнога поново исказали лојалност - објавили су сјевернокорејски медији.

Грађани Сјеверне Кореје изашли су у недјељу на биралишта да би гласали на парламентарним изборима, који су први такви избори откад је у децембру 2011. актуелни лидер Ким Јонг Ун наслиједио свог оца Ким Јонг Ила.

У свакој од 687 изборних јединица је био само један кандидат, па су гласачи могли само да напишу "да" поред имена јединог кандидата на гласачком листићу. Као и његов отац прије њега, Ким Јонг Ун био је кандидат у јединици број 111, у планинском округу Паекту. Сјевернокорејци тој планини приписују божански статус, пошто је на њеним обронцима, према легенди, рођен Ким Јонг Ил. (АФП)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана