Svi glasali za Kim Jong Una

Agencije
Svi glasali za Kim Jong Una

Pjongjang - Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un osvojio je sto odsto glasova na parlamentarnim izborima.

Tako je Kim, koji ima čitav niz najviših titula u zemlji, uključujući vrhovnog komandanta oružanih snaga Sjeverne Koreje i predsjednika moćne Nacionalne komisije za odbranu, sada postao i poslanik u Vrhovnoj narodnoj skupštini.

- Svi glasači u izbornoj jedinici broj 111 su glasali, a sto odsto njih je glasalo za Kim Jong Una. To predstavlja izraz apsolutne podrške i povjerenja u vrhovnog lidera, s obzirom na to da su mu svi do jednoga ponovo iskazali lojalnost - objavili su sjevernokorejski mediji.

Građani Sjeverne Koreje izašli su u nedjelju na birališta da bi glasali na parlamentarnim izborima, koji su prvi takvi izbori otkad je u decembru 2011. aktuelni lider Kim Jong Un naslijedio svog oca Kim Jong Ila.

U svakoj od 687 izbornih jedinica je bio samo jedan kandidat, pa su glasači mogli samo da napišu "da" pored imena jedinog kandidata na glasačkom listiću. Kao i njegov otac prije njega, Kim Jong Un bio je kandidat u jedinici broj 111, u planinskom okrugu Paektu. Sjevernokorejci toj planini pripisuju božanski status, pošto je na njenim obroncima, prema legendi, rođen Kim Jong Il. (AFP)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana