Шведска полиција заплијенила око 500 килограма наркотика у Стокхолму

Танјуг
Foto: Агенције

СТОКХОЛМ- Шведска полиција саопштила је данас да је заплијенила око 500 килограма наркотика у Стокхолму, чија је укупна улична вриједност око 7,6 милиона долара.

Како се наводи, тројица мушкараца ухапшена су под сумњом за тешка кривична дјела која су везана за дрогу, рацијом у Тирезу, јужно од шведске престонице, пренијела је агенција АП.

Такође, наводи се да је полиција извршила претрес куће у другом случају, а да је та истрага довела до адресе у Тирезу гдје је пронађена велика количина наркотика у складишту једне стамбене зграде.

“Ово је веома велика запљена”, рекла је замјеница начелника градске полиције у Стокхолму Сузан Викланд, која је назвала заплијену 260 килограма амфетамина највећом запљеном дроге до сада у области главног града.

Прошлог мјесеца, полиција у Стокхолму привела је 21 особу и заплијенила кокаин и канабис, као и седам комада оружја. Викланд је рекла да је то резултат “агресивног рада током дужег временског периода” и додала да је трговина дрогом “велика и финансира озбиљан организовани криминал”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана