Судар војних хеликоптера: Погинуло девет особа

GS
Foto: Tanjug

У судару два америчка војна хеликоптера у Кентакију, у близини базе Форт Кемпбел, погинуло је девет особа, изјавио је данас портпарол војске.

Два хеликоптера "ХХ60 Блекхокс" су вршила редовну вјежбу око 22.00 часа по локалном времену када су се сударили, рекла је за "Фокс њуз дигитал" директорка за односе с јавношћу базе Форт Кембел Брендалин Карпентер-Плејер.

"Посада је летела хеликоптерима 'блекхок' током рутинског тренинга, када је дошло до инцидента. Статус чланова посаде у овом тренутку није познат. Команда је тренутно фокусирана да збрине војнике и њихове породице", рекла је Карпентер-Плејер.

Нондис Турман, портпаролка Форт Кемпбела, рекла је да је до судара и погибија дошло претходне ноц́и на југозападу Кентакија током рутинске обуке, пренео је АП. У саопштењу Форт Кемпбела се наводи да су се два хеликоптера ХХ-60 Блекхок, који су део 101. ваздушно-десантне дивизије, срушила око 22 сата у сриједу у округу Триг, у Кентакију. Несрећу, која се догодила око 50 километара од Форт Кемпбела, потврдила је 101. ваздушно-десантна дивизија, преноси б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана