Sudar vojnih helikoptera: Poginulo devet osoba

GS
Foto: Tanjug

U sudaru dva američka vojna helikoptera u Kentakiju, u blizini baze Fort Kempbel, poginulo je devet osoba, izjavio je danas portparol vojske.

Dva helikoptera "HH60 Blekhoks" su vršila redovnu vježbu oko 22.00 časa po lokalnom vremenu kada su se sudarili, rekla je za "Foks njuz digital" direktorka za odnose s javnošću baze Fort Kembel Brendalin Karpenter-Plejer.

"Posada je letela helikopterima 'blekhok' tokom rutinskog treninga, kada je došlo do incidenta. Status članova posade u ovom trenutku nije poznat. Komanda je trenutno fokusirana da zbrine vojnike i njihove porodice", rekla je Karpenter-Plejer.

Nondis Turman, portparolka Fort Kempbela, rekla je da je do sudara i pogibija došlo prethodne noći na jugozapadu Kentakija tokom rutinske obuke, preneo je AP. U saopštenju Fort Kempbela se navodi da su se dva helikoptera HH-60 Blekhok, koji su deo 101. vazdušno-desantne divizije, srušila oko 22 sata u srijedu u okrugu Trig, u Kentakiju. Nesreću, koja se dogodila oko 50 kilometara od Fort Kempbela, potvrdila je 101. vazdušno-desantna divizija, prenosi b92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana