Шта је све испричао Брајан Волш кад му је полиција покуцала на врата

Срна
Шта је све испричао Брајан Волш кад му је полиција покуцала на врата

Биљешка полицајца који је истраживао нестанак Ане Волш детаљно описује шта је Брајан говорио након што је полиција дошла у њихову кућу у Кохасету.

Управо ти подаци које је давао полицајцима бацили су свјетло сумње на њега и захваљујући њима он је касније оптужен за убиство Ане Волш. Тог 4. јануара полиција у Кохасету добила је пријаву да се провери Ана Волш за коју се сумња да је нестала.

– Од мене је затражено да одем на лице мјеста као службеник полиције Кохасет. Истог дана, око 18.35 дошао сам на адресу. Истражитељи су узели изјаву од Брајана Волша више пута – започео је своју изјаву полицајац.

Волш је, каже, упитан да тачно исприча временски слијед догађаја за 1. и 2. јануар 2023. што је и учинио.

– Волш је казао да су новогодишњу ноћ провели са пријатељем Гемом, који је код њих дошао на вечеру. Гем је у кућу стигао око 20.30, а отишао је око 1.00 или 1.30 иза поноћи. Испричао је да је Ана отишла у кревет непосредно након што је Гем изашао из куће. Волш даље прича да му је Ана рекла да ујутру мора хитно да се врати за Вашингтон, због посла. Ана га је пољубила, рекла му да се врати да спава и отишла. Она би обично узела Убер, Лифт или такси до аеродрома. Изашла је између 6.00 и 7.00 сати. Њих двоје имају три мала сина – описује полицајац у биљешци, па наставља:

– Волш је потом испричао да је устао око 7.00 сати и припремио доручак за дејчаке. Поподне, када је дошла бебиситерка, Волш је изашао око 15.00 часова, да заврши неке послове. Отишао је у “Схањ” да купи млеко и дошао је кући. Поново је изашао око 16.00 часова, да посјети своју мајку у Свампскоту. Пошто са собом није имао мобилни телефон, није могао да користи ГПС – навео је.

Полицајац је препричао детаљну руту којом се, према сопственом признању, кретао Волш.

-Волш је објаснио да му је за тај пут потребно 60 до 70 минута, али да је сада изгубио око 90 јер је промашио пут, па се изгубио. Око 15 минута након што је стигао у стан своје мајке, изашао је како би јој купио намирнице. Потом се вратио у стан своје мајке, а онда је у кућу у Кохасет стигао око 20.00 часова.

– Волш је рекао и да је његов син затурио негде његов телефон током прославе Нове године, те да га је пронашао тек 2. јануара, испод јастука. Волш је испричао да је 2. јануара одвео сина на сладолед, док је бебиситерка пазила другу децу. Велика претрага терена направљена је 6. јануара, а учествовала је полиција Кохасета и њихове партнерске службе. Потрага је настављена и 7. јануара. Паралелно са тим, тог поподнева најмање шест истражитеља су провјеравала руту којом се Брајан, према сопственом признању, кретао – написао је.

– Инспектори су провели више сати 7. јануара прегледајући видео снимке са сигурносних камера. Полицајац каже да је утврђено да Волш није уочен ни у једној од продавница које је навео. Волш је иначе осуђен због преваре, а боравио је у кући са наногицом. Због тога Волш је морао да поднесе посебан захтјев за изласке из куће сваке недеље и детаљно објасни разлог. У недељу, 1. јануара 2023, тражио је да изађе како би одвезао децу у школу сваки дан између 8.00 и 10.30 и покупио их између 15.15 и 18.45. Поред осталог, дозвољено му је и да изађе у сриједу, 4. јануара између 11.00 и 13.30 – препричао је полицајац.

Додао је и да је Волш тражио и да у недељу 1. јануара изађе између 15.00 и 21.00 сат како би одбацио мајку.

– Објаснио је да је имала операцију катаракте и да је боравила код њега како би јој помогао. Ипак, испричао је да се опоравила брже него што је очекивано, па се кући одвезла сама. То вријеме је ипак искористио како би јој отишао по намирнице – закључује се.

Анализом његових телефона утврђено је накнадно да није боравио на локацијама о којима је говорио, те да је уснимљен у продавници гдје је за 450 долара купио средства за чишћење. Најприје је приведен за ометање истраге, а потом је оптужен и за убиство. Волш ће 9. фебруара бити поново изведен пред суд, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана