Срушио се авион у Америци, нема преживјелих

Tanjug
Foto: WJHG

Авион цесна, који је непланирано прелетио изнад Вашингтона, срушио се у америчкој држави Вирџинији и нико није преживио пад, рекли су званичници.

На прелет цесне у нед‌јељу поподне реаговао је борбени авион Пентагона који је изазвао пробијање звучног зида на ширем подручју Вашингтона.

Полиција је саопштила да су спасиоци стигли на мјесто пада авиона у руралном делу долине Шенандоа и да нико није преживио, пренио је АП.

Федерална управа за авијацију саопштила је да је цесна полетјела из Елизабетона у америчкој држави Тенеси у нед‌јељу и да је кренула ка аеродрому Мекартур на Лонг Ајленду.

Из непознатих разлога цесна се окренула изнад њујоршког Лонг Ајленда и летјела је равном линијом изнад Вашингтона прије него што се срушила изнад планинског терена у близини Монтебела у Вирџинији.

Цесна је летјела директно изнад Вашингтона, иако је то један од највише ограничених ваздушних простора у земљи. Неименовани амерички званичник потврдио је за АП да је војни млазњак кренуо да одговори на цесну која није реаговала на радио поруке.

Сјеверноамеричка команда ваздушно-космичке одбране саопштила је да је Ф-16 био овлашћен да путује суперсоничним брзинама, што је изазвало пробијање звучног зида који се чуо у Вашингтону и д‌јеловима Вирџиније и Мериленда.

Авион који се срушио регистрован је на "Енкор моторс" из Мелбурна, са седиштем на Флориди. Џон Рампел, који води компанију, рекао је за Њујорк тајмс да су његова ћерка, двогодишња унука, њена дадиља и пилот били у авиону.

Он је рекао да су се враћали кући у Ист Хемптону, на Лонг Ајленду, након што су посјетили његову кућу у Сјеверној Каролини. Рампел је рекао да се цесна срушила можда због тога што је изгубила притисак.

Амерички предсједник Џозеф Бајден играо је у нед‌јељу голф у војној бази Ендруз у Мериленду отприлике у вријеме када је борбени авион полетео.

Портпарол америчке тајне службе рекао је да инцидент није имао утицаја на предсједниково кретање у нед‌јељу. Званичник Беле куће рекао је да је предсједник био обавијештен о несрећи и да је звук летјелице био слаб у бази Ендруз.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана