Србин убијен у Бразилу: Мотив нарко бизнис?

Г.С.
Србин убијен у Бразилу: Мотив нарко бизнис?

Марјан Јоцић (39) из Зајечара нађен је мртав у близини Плавог језера у Бразилу, а тамошња полиција вјерује да је Србин убијен.

Како су пренијели локални медији, тијело је прије мјесец дана пронашла мјештанка у каменолому недалеко од језера, које важи за туристичку атракцију.

"Жена је 5. маја примијетила мртвог мушкарца са повредама по тијелу и одмах обавијестила полицију. Поред леша нађен је и српски пасош на име Марјан Јоцић. Због тога се претпоставља да је ријеч о држављанину Србије", рекли су из бразилске полиције тамошњим медијима и додали да је леш био у поодмаклој фази распадања.

"Уочене су ране од метака, па се претпоставља да је жртва убијена хицима из ватреног оружја и то неколико дана прије него што је леш пронађен", наводе медији.

Како су додали, истражитељи су у језеру пронашли аутомобил за који се сумња да је припадао жртви.

Рониоци, који су претраживали језеро током увиђаја, нашли су возило и постоје индиције да се Јоцић њиме довезао до Плавог језера. Међутим, остало је нејасно како је аутомобил завршио у води, наводе медији.

Током истраге утврђено је да је мушкарац из Зајечара у посљедњих десет година често долазио у ову латиноамеричку државу.

"Од 2010. године до дана када је нађен мртав, Јоцић је шест пута долазио у Бразил и враћао се у Србију. Због чега је он боравио овде још увијек се испитује. Да ли је у Бразилу био као туриста или неком послом, није са сигурношћу утврђено", наводе извори.

Мотив и нападач непознати

Тамошња полиција није још увијек утврдила мотив убиства Марјана Јоцића, а потрага за убицом је у току.

"Све опције су отворене, а полиција је упутила апел грађанима да уколико неко има било какву информацију о злочину или жртви, то јави надлежнима, а они ће им гарантовати безбедност", преносе локални медији.

Иначе, како су раније писали медији из Јужне Америке, у Бразилу, поред осталих, дјелују и нарко-банде са Балкана, за које раде и Срби.

Тако је бразилска полиција у децембру 2018. разбила међународну криминалну групу, на чијем је челу наводно нарко-бос из Србије, која је кријумчарила кокаин у Европу, тачније Француску и Велику Британију. Тада је, како су писали локални медији, заплијењена тона кокаина.

"Засад нема потврде да је Јоцић био умјешан у шверц дроге, али истражитељи не искључују ни ту могућност", каже извор.

Истекао му пасош

Локални медији наводе да је интересантно то што је убијеном Србину пасош, који му је издат у полицијској управи у Зајечару, истекао 9. априла ове године.

"То значи да је он у Бразилу боравио мјесец дана са истеклим пасошем. Испитује се да ли је због ситуације са корона вирусом пропустио прилику да се врати у домовину прије него што су му документа истекла", наводе извори медија преноси Курир.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана