Срби у центру пажње пред изборе у Бечу: Бура у јавности због потеза људи у Штрахеовој странци

Srna
Срби у центру пажње пред изборе у Бечу: Бура у јавности због потеза људи у Штрахеовој странци

Већ недјељама се, наиме, води полемика гдје живи Хајнц-Кристијан Штрахе, да ли му је адреса пребивалишта у Бечу или у Клостернојбургу, гдје има кућу.

 

Такође, споран је јос један његов кандидат Зоран Ковачевић, који је прије пар мјесеци учествовао на изборима у Доњој Аустрији, тачније у мјесту Пуркерсдорф.

Тада је Ковачевић саопштио да је успио благовремено да се пријави у Пуркерсдорфу да би могао да се кандидује на општинским изборима. Сада се појавила сумња да ли је он и даље тамо пријављен.

За кандидовање на изборима у Бечу неопходно је да им је главно пребивалиште управо у главном граду.

На личном Фејсбук профилу Кнежевић је, међутим, навео да му је пребивалиште у Београду, а то су сада уочили аустријски медији.

Из “Тим ХЦ Штрахе” поручили су да се ради о старом профилу, а и да је странка поносна на своје кандидате страног поријекла, који су исто тако поносни на своје поријекло.

Додатни проблем овој странци је кандидаткиња Кристина Кол, која је добила отказ у авиокомпанији АУА, након што су се појавили снимци са демонстрација “анти-коронаша” у Бечу, на којима је говорила против Сороша и Ротшилдових, што је оцијењено као антисемитски говор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана