Склоништа у Kијеву изазвала сукоб Зеленског и Кличка

Срна
Склоништа у Kијеву изазвала сукоб Зеленског и Кличка

БИЈЕЉИНА - Све већи је раскол између украјинског лидера Владимира Зеленског и градоначелника Кијева Виталија Кличка, а најновији разлог су - склоништа. Украјински медиј "Страна" преноси да је смрт троје људи од крхотина ракете у затвореном склоништу од бомби у Кијеву изазвала погоршање дугогодишњег сукоба Зеленског и Кличка.

Предсједникова странка Слуга народа упозорава да је систем склоништа у главном граду Украјине лош и да су због тога неки Кијевљани страдали. Могуће је да ће смрт становника у склоништу коштати Кличка градоначелничке фотеље - наводи "Страна".

Предсједник Украјине Зеленски, коментаришући трагедију у Кијеву, поручио је да "може доћи до нокаута", алудирајући на градоначелниково боксерско искуство. "Грађани Кијева објављују информације о недоступности склоништа.

Такав ниво немара у граду не може се оправдати никаквим изговорима”, наводи Зеленски. Међутим, Кличко није остао дужан Зеленском.

Он је подсјетио да шефове округа главног града именује предсједник на приједлог владе. Од десет челника округа, девет су штићеници централне власти – наводи "Страна". И шефа кијевске градске војне управе именује шеф државе - наводи градоначелник Кијева и поручује да одговорност за стање и број склоништа дијели са државном владом и предсједничком странком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана