Skloništa u Kijevu izazvala sukob Zelenskog i Klička

Srna
Skloništa u Kijevu izazvala sukob Zelenskog i Klička

BIJELjINA - Sve veći je raskol između ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog i gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička, a najnoviji razlog su - skloništa. Ukrajinski medij "Strana" prenosi da je smrt troje ljudi od krhotina rakete u zatvorenom skloništu od bombi u Kijevu izazvala pogoršanje dugogodišnjeg sukoba Zelenskog i Klička.

Predsjednikova stranka Sluga naroda upozorava da je sistem skloništa u glavnom gradu Ukrajine loš i da su zbog toga neki Kijevljani stradali. Moguće je da će smrt stanovnika u skloništu koštati Klička gradonačelničke fotelje - navodi "Strana".

Predsjednik Ukrajine Zelenski, komentarišući tragediju u Kijevu, poručio je da "može doći do nokauta", aludirajući na gradonačelnikovo boksersko iskustvo. "Građani Kijeva objavljuju informacije o nedostupnosti skloništa.

Takav nivo nemara u gradu ne može se opravdati nikakvim izgovorima”, navodi Zelenski. Međutim, Kličko nije ostao dužan Zelenskom.

On je podsjetio da šefove okruga glavnog grada imenuje predsjednik na prijedlog vlade. Od deset čelnika okruga, devet su štićenici centralne vlasti – navodi "Strana". I šefa kijevske gradske vojne uprave imenuje šef države - navodi gradonačelnik Kijeva i poručuje da odgovornost za stanje i broj skloništa dijeli sa državnom vladom i predsjedničkom strankom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana