Сирски: Руске трупе одбијене, ситуација и даље тешка

Срна
Сирски: Руске трупе одбијене, ситуација и даље тешка

КИЈЕВ - Украјинске снаге потиснуле су руске трупе из села Орливка, западно од Авдејевке, али је ситуација на источном фронту и даље тешка, саопштио је командант украјинске војске Олександар Сирски.

Орливка је удаљена мање од два километра сјеверозападно од Ласточкина, који су руске снаге недавно заузеле.

"Непријатељ наставља активне офанзивне акције у многим областима линије фронта. Ситуација је посебно напета у секторима Авдејевке и Запорожја", навео је Сирски у апликацији за размјену порука "Телеграм".

Он је истакао да руске јуришне јединице покушавају да пробију украјинску одбрану и заузму насеља Тоненке, Орливка, Семенивка, Бердичи и Краснохоривка.

"Предузео сам све мјере да поправим ситуацију на терену, уз додјелу додатне муниције и материјалних средстава, као и неопходних резерви", подвукао је Сирски.

Украјинске власти су саопштиле да је руска војска прошле седмице преузела контролу на стратешким градом Авдијевком на истоку Украјине након вишемјесечног напада, а сада врши притисак на неколико других области дуж линије фронта.

Украјинска војска саопштила је ове седмице да се повукла из још два села у близини Авдејевке, чиме је изгубила додатне територије док подршка од западних савезника опада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана