Sirski: Ruske trupe odbijene, situacija i dalje teška

Srna
Sirski: Ruske trupe odbijene, situacija i dalje teška

KIJEV - Ukrajinske snage potisnule su ruske trupe iz sela Orlivka, zapadno od Avdejevke, ali je situacija na istočnom frontu i dalje teška, saopštio je komandant ukrajinske vojske Oleksandar Sirski.

Orlivka je udaljena manje od dva kilometra sjeverozapadno od Lastočkina, koji su ruske snage nedavno zauzele.

"Neprijatelj nastavlja aktivne ofanzivne akcije u mnogim oblastima linije fronta. Situacija je posebno napeta u sektorima Avdejevke i Zaporožja", naveo je Sirski u aplikaciji za razmjenu poruka "Telegram".

On je istakao da ruske jurišne jedinice pokušavaju da probiju ukrajinsku odbranu i zauzmu naselja Tonenke, Orlivka, Semenivka, Berdiči i Krasnohorivka.

"Preduzeo sam sve mjere da popravim situaciju na terenu, uz dodjelu dodatne municije i materijalnih sredstava, kao i neophodnih rezervi", podvukao je Sirski.

Ukrajinske vlasti su saopštile da je ruska vojska prošle sedmice preuzela kontrolu na strateškim gradom Avdijevkom na istoku Ukrajine nakon višemjesečnog napada, a sada vrši pritisak na nekoliko drugih oblasti duž linije fronta.

Ukrajinska vojska saopštila je ove sedmice da se povukla iz još dva sela u blizini Avdejevke, čime je izgubila dodatne teritorije dok podrška od zapadnih saveznika opada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana