Сирски распушта јединице и хапси због напуштања положаја

Срна
Сирски распушта јединице и хапси због напуштања положаја

БИЈЕЉИНА - Нови главнокомандујући Оружаних снага Украјине генерал Олександар Сирски почео је да распушта јединице које напуштају положаје без претходног наређење и да хапси команданте.

Послије 67. одвојене механизоване бригаде “Украјински добровољачки корпус” и 110. бригада нашла се под репресијом Генералштаба Оружаних снага Украјине.

Ове једнице напустиле су положаје у близини Часовог Јара и у Кисловки, у правцу Купјанска.

Према доступним информацијама, команда Оперативно-тактичке групе “Старобелск” и Оперативна група “Купјанск” организовале су провјере у 110. бригади, коју су руске снаге избациле из Кисловке, што је довело до пробоја уз накнадно заузимање не само овог села, већ и сусједне Котљаровке.

При томе, како наводе украјински извори, нису узете у обзир тврдње да бригада има само 50 одсто људства редовног састава, да нема муниције нити тешко наоружање за борбу против тенкова.

Тренутно је познато да су приведени команданти три батаљона ове бригаде, као и командири неколико чета који се терете да без наређења повлаче јединице на резервне положаје.

Како преноси ТВ “Фронт”, те јединице биће расформиране, а људство ће бити упућено у друге бригаде.

Према украјинским изворима, 3. јуришна бригада, формирана од азовских националиста, такође може бити расформирана. Команда те бригаде игнорише наређења Сирског.

Неки портали тврде да “азовци” не подносе Сирског јер је поријеклом Рус, а други тврде да он није омиљен због бруталности током командовања и да се не обазире на жртве у војним редовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана