Sirski raspušta jedinice i hapsi zbog napuštanja položaja

Srna
Sirski raspušta jedinice i hapsi zbog napuštanja položaja

BIJELjINA - Novi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine general Oleksandar Sirski počeo je da raspušta jedinice koje napuštaju položaje bez prethodnog naređenje i da hapsi komandante.

Poslije 67. odvojene mehanizovane brigade “Ukrajinski dobrovoljački korpus” i 110. brigada našla se pod represijom Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Ove jednice napustile su položaje u blizini Časovog Jara i u Kislovki, u pravcu Kupjanska.

Prema dostupnim informacijama, komanda Operativno-taktičke grupe “Starobelsk” i Operativna grupa “Kupjansk” organizovale su provjere u 110. brigadi, koju su ruske snage izbacile iz Kislovke, što je dovelo do proboja uz naknadno zauzimanje ne samo ovog sela, već i susjedne Kotljarovke.

Pri tome, kako navode ukrajinski izvori, nisu uzete u obzir tvrdnje da brigada ima samo 50 odsto ljudstva redovnog sastava, da nema municije niti teško naoružanje za borbu protiv tenkova.

Trenutno je poznato da su privedeni komandanti tri bataljona ove brigade, kao i komandiri nekoliko četa koji se terete da bez naređenja povlače jedinice na rezervne položaje.

Kako prenosi TV “Front”, te jedinice biće rasformirane, a ljudstvo će biti upućeno u druge brigade.

Prema ukrajinskim izvorima, 3. jurišna brigada, formirana od azovskih nacionalista, takođe može biti rasformirana. Komanda te brigade ignoriše naređenja Sirskog.

Neki portali tvrde da “azovci” ne podnose Sirskog jer je porijeklom Rus, a drugi tvrde da on nije omiljen zbog brutalnosti tokom komandovanja i da se ne obazire na žrtve u vojnim redovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana