Сирија: Израелски напади у покрајини Хомс, погођен низ ваздухопловних база

Танјуг
Сирија: Израелски напади у покрајини Хомс, погођен низ ваздухопловних база

АМАН - Израел је рано јутрос гађао положаје у сиријској покрајини Хомс, саопштило је сиријско министарство одбране, док су западни обавјештајни извори рекли да је у нападима погођен низ ваздухопловних база у централној регији земље, гдје је стационирано иранско војно особље.

Израелска војска одбила је да коментарише извјештаје о најновијем нападу у Сирији, трећем од четвртка и дан након још једног напада у петак, у којем је убијен официр иранске Револуционарне гарде, саопштила је гарда.

Како наводи Ројтерс, два западна обавјештајна извора рекла су да су ракетни удари гађали базу Т4 која се налази западно од древног града Палмире и аеродром ал Даба у близини града ал Кусаир близу либанске границе, гдје се налази Хезболах који подржава Иран.

Иранско војно особље, заједно с борцима либанског Хезболаха, стационирано је на обје позиције и постоји снажно проиранско присуство у том подручју покрајине Хомс, навели су извори.

Сиријски војни извор рекао је државним медијима да су напади изазвали одређену материјалну штету и да је пет припадника војске повријеђено.

Израел је годинама изводио нападе на оно што је описао као циљеве повезане с Ираном у Сирији, гдје је утицај Техерана појачан откако је почео да подржава предсједника Башара ал-Асада у рату који је почео 2011. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана