Sirija: Izraelski napadi u pokrajini Homs, pogođen niz vazduhoplovnih baza

Tanjug
Sirija: Izraelski napadi u pokrajini Homs, pogođen niz vazduhoplovnih baza

AMAN - Izrael je rano jutros gađao položaje u sirijskoj pokrajini Homs, saopštilo je sirijsko ministarstvo odbrane, dok su zapadni obavještajni izvori rekli da je u napadima pogođen niz vazduhoplovnih baza u centralnoj regiji zemlje, gdje je stacionirano iransko vojno osoblje.

Izraelska vojska odbila je da komentariše izvještaje o najnovijem napadu u Siriji, trećem od četvrtka i dan nakon još jednog napada u petak, u kojem je ubijen oficir iranske Revolucionarne garde, saopštila je garda.

Kako navodi Rojters, dva zapadna obavještajna izvora rekla su da su raketni udari gađali bazu T4 koja se nalazi zapadno od drevnog grada Palmire i aerodrom al Daba u blizini grada al Kusair blizu libanske granice, gdje se nalazi Hezbolah koji podržava Iran.

Iransko vojno osoblje, zajedno s borcima libanskog Hezbolaha, stacionirano je na obje pozicije i postoji snažno proiransko prisustvo u tom području pokrajine Homs, naveli su izvori.

Sirijski vojni izvor rekao je državnim medijima da su napadi izazvali određenu materijalnu štetu i da je pet pripadnika vojske povrijeđeno.

Izrael je godinama izvodio napade na ono što je opisao kao ciljeve povezane s Iranom u Siriji, gdje je uticaj Teherana pojačan otkako je počeo da podržava predsjednika Bašara al-Asada u ratu koji je počeo 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana