Шест особа убијено у вишечасовној пуцњави у Њу Џерсију

Агенције
Шест особа убијено у вишечасовној пуцњави у Њу Џерсију

Најмање шест особа, међу којима један полицајац и двојица осумњичених нападача, убијено је у уторак у вишесатној пуцњави код једног гробља и кошер супермаркета у Њу Џерсију, објавили су амерички медији и полиција.

Полицијске снаге блокирале су подручје око супермаркета које се налази код обале ријеке Хадсон, преко пута Манхетена. Пет особа - три цивилне жртве и двојица наоружаних нападача - проглашено је мртвим унутар трговине, рекао је полицијски дужносник Мичел Кели.

У размјени ватре испаљене су на стотине метака, а двојица нападача дјеловала су самостално, додао је.

Полицијски детектив убијен је код гробља гдје је покушавао зауставити осумњичене, који су затим побјегли према оближњем супермаркету. Полиција наводи да су троје цивила највјеројатније убили нападачи, који су се довезли до трговине у украденом камионету и узели таоце.

Криза је трајала сатима док су се наоружани нападачи одбијали предати. “Они су се пуна четири сата брзо кретали, унутар и око трговине”, рекао је Кели, преноси Ројтерс.

Локални медији јавили су да се пуцњава догодила код Кошер Супермаркета, али полиција засад тврди да нема доказа да је ријеч о злочину из мржње или терористичком нападу.

У пуцњави су рањена двојица полицијских службеника, као и један цивил. Све школе у Њу Џерсију биле су привремено затворене.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана