Сергеј Шојгу: Руски војни експерти даће све од себе да помогну Србима

Срна
Сергеј Шојгу: Руски војни експерти даће све од себе да помогну Србима

БЕОГРАД- Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу поручио је данас да ће ће руски војни експерти дати све од себе како би најефикасније помогли српском народу у сузбијању епидемије вируса корона.

Шојгу је у разговору путем видео-линка са министром одбране Србије Александром Вулином пожелио Србији много успјеха у борби против вируса корона, саопштено је из Министарства одбране Србије.

У саопштењу се наводи да је Вулин захвалио Шојгуу за велику и благовремену помоћ коју је Руска Федерација упутила Србији за борбу против корона вируса.

- Помоћ коју сте нам доставили је огромна, потребна и дошла је у право време. Људи које сте нам послали су изванредни, храбри, стручни, вредни и много помажу у борби против вируса корона. Помажу својим саветима и радом, а када их Срби виде на улицама, много се обрадују јер знамо да нисмо сами и то враћа наду - истакао је Вулин.

У видео-разговору учествовао је и шеф тимова руских стручњака генерал-мајор Михаил Чернишов који је обавијестио Вулина и Шојгуа о активностима руских љекара и АБХО екипа, које широм Србије дезинфикују просторе и здравствене установе и прегледају пацијенте за које се сумња да су обољели од вируса корона.

Чернишов је прецизирао да су руски тимови дезинфиковали 121.500 метара квадратних простора у 34 објекта, 38.500 метара квадратних улица и тргова, а медицинске екипе посјетиле су здравствене установе у 10 градова у Србији.

Он је навео да четири медицинске екипе раде на лијечењу обољелих у три медицинска центра у Београду и Ваљеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана