Sergej Šojgu: Ruski vojni eksperti daće sve od sebe da pomognu Srbima

Srna
Sergej Šojgu: Ruski vojni eksperti daće sve od sebe da pomognu Srbima

BEOGRAD- Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu poručio je danas da će će ruski vojni eksperti dati sve od sebe kako bi najefikasnije pomogli srpskom narodu u suzbijanju epidemije virusa korona.

Šojgu je u razgovoru putem video-linka sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom poželio Srbiji mnogo uspjeha u borbi protiv virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

U saopštenju se navodi da je Vulin zahvalio Šojguu za veliku i blagovremenu pomoć koju je Ruska Federacija uputila Srbiji za borbu protiv korona virusa.

- Pomoć koju ste nam dostavili je ogromna, potrebna i došla je u pravo vreme. Ljudi koje ste nam poslali su izvanredni, hrabri, stručni, vredni i mnogo pomažu u borbi protiv virusa korona. Pomažu svojim savetima i radom, a kada ih Srbi vide na ulicama, mnogo se obraduju jer znamo da nismo sami i to vraća nadu - istakao je Vulin.

U video-razgovoru učestvovao je i šef timova ruskih stručnjaka general-major Mihail Černišov koji je obavijestio Vulina i Šojgua o aktivnostima ruskih ljekara i ABHO ekipa, koje širom Srbije dezinfikuju prostore i zdravstvene ustanove i pregledaju pacijente za koje se sumnja da su oboljeli od virusa korona.

Černišov je precizirao da su ruski timovi dezinfikovali 121.500 metara kvadratnih prostora u 34 objekta, 38.500 metara kvadratnih ulica i trgova, a medicinske ekipe posjetile su zdravstvene ustanove u 10 gradova u Srbiji.

On je naveo da četiri medicinske ekipe rade na liječenju oboljelih u tri medicinska centra u Beogradu i Valjevu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana