Саудијска Арабија наручила 105 Ербасових авиона!

ГС
Саудијска Арабија наручила 105 Ербасових авиона!

РИЈАД - Национална авио-компанија Саудијске Арабије саопштила је данас да је наручила 105 Ербасових авиона у највећем послу у историји земље када је ријеч о набавци комерцијалних летјелица.

Генерални директор Саудијске групе, државног власника саудијске авио-компаније, Ибрахим Ал-Омар рекао је да ће први авиони бити испоручени у првом кварталу 2026, пренео је Си-Ен-Ен.

"Саудијска група данас најављује највецћи посао у историји саудијске авијације“, рекао је он на Форуму за авијацију будуц́ности у Ријаду, говорећи о  уговору са Ербасом.

Тренутна флота Саудијске групе састоји се од 93 летелице компаније Ербас и 51 Боинговог авиона, објављено је на њеном сајту.

На питање о вриједности посла, Саудијска група није одговорила, док је Ербас одбио да коментарише, али су у саопштењу за јавност организатори Форума за авијацију будуцћности рекли да нова наруџба ''износи укупно 19 милијарди долара''.

Си-Ен-Ен тврди да је одлука саудијске авио-компаније да купи авионе од европског Ербаса, нови ударац америчком Боингу, који у посљедње вријеме трпи губитке, прије свега, због проблема са поузданошћу летјелица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана