Saudijska Arabija naručila 105 Erbasovih aviona!

GS
Saudijska Arabija naručila 105 Erbasovih aviona!

RIJAD - Nacionalna avio-kompanija Saudijske Arabije saopštila je danas da je naručila 105 Erbasovih aviona u najvećem poslu u istoriji zemlje kada je riječ o nabavci komercijalnih letjelica.

Generalni direktor Saudijske grupe, državnog vlasnika saudijske avio-kompanije, Ibrahim Al-Omar rekao je da će prvi avioni biti isporučeni u prvom kvartalu 2026, preneo je Si-En-En.

"Saudijska grupa danas najavljuje najvecći posao u istoriji saudijske avijacije“, rekao je on na Forumu za avijaciju budućnosti u Rijadu, govoreći o  ugovoru sa Erbasom.

Trenutna flota Saudijske grupe sastoji se od 93 letelice kompanije Erbas i 51 Boingovog aviona, objavljeno je na njenom sajtu.

Na pitanje o vrijednosti posla, Saudijska grupa nije odgovorila, dok je Erbas odbio da komentariše, ali su u saopštenju za javnost organizatori Foruma za avijaciju buducćnosti rekli da nova narudžba ''iznosi ukupno 19 milijardi dolara''.

Si-En-En tvrdi da je odluka saudijske avio-kompanije da kupi avione od evropskog Erbasa, novi udarac američkom Boingu, koji u posljednje vrijeme trpi gubitke, prije svega, zbog problema sa pouzdanošću letjelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana