Састали се Путин и Џонсон - “нема нормализације односа”

Агенције
Састали се Путин и Џонсон - “нема нормализације односа”

Путин се састао са Џонсоном у Берлину, али премијер Велике Британије каже да “нема нормализације односа”.

Руски предсједник Владимир Путин састао се са британским премијером Борисом Џонсоном на маргинама мировне конференције у Либији у Берлину, а Џонсон је искористио прилику да му изричито каже да неће доћи до “нормализације” билатералних односа Москве и Лондона.

Премијер Велике Британије тада је захтјевао од Русије да оконча оно што је назвао “дестабилизирајућом активношћу” која наводно пријети Великој Британији, њеним грађанима и савезницима, мада није разјаснио шта тачно мисли под тим.

Умјесто тога, Џонсон се још једном осврнуо на случај тровања у Солзберију, за који Лондон криви Москву, а да још није пружио непобитан доказ кривице, пише “РашаТудеј”.

“Био је јасан да није дошло до промјене у ставу Велике Британије о Солзберију, што је била несмотрена употреба хемијског оружја и безобразан покушај убиства недужних људи на тлу Велике Британије. Рекао је да се такав напад не смије поновити “, изјавила је Џонсонова портпаролка у изјави, пише Ројтерс.

Проблем се односи на хемијски напад 2018. године на бившег руског двоструког агента у граду Солзберију за који је британска влада окривила Русију.

Кремљ је рекао да су Путин, Џонсин и предсједница Европске комисије Урсула вон дер Лаиен разговарали о билатералним и међународним проблемима, укључујући либијски мировни процес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана