„Сан“: Албански криминалци злоупотребом британских закона избјегавају депортацију

Танјуг
„Сан“: Албански криминалци злоупотребом британских закона избјегавају депортацију

ЛОНДОН- Више од 1.000 албанских криминалаца тренутно се налази у Великој Британији и готово сви, осим њих 25, покушавају да злоупотријебе законе о модерном ропству и људским правима како би покушали да остану у земљи, навео је лондонски „Сан“.

Сексуални предатори, насилници и дилери дроге настоје да осујете британски правни систем и спријече депортацију.

Како преноси „Сан“, извори из Министарства унутрашњих послова навели су да "шокантне" правне препреке омогућавају "опасним" осуђеницима "да слободно лутају британским улицама".

Алармантне бројке у које је британски таблоид имао увид откривају да тренутно у Уједињеном Краљевству живи 1.068 албанских осуђеника, у затвору или ван њега, који се суочавају са депортацијом.

Међутим, према писању листа, сваки трећи од њих тврди да је жртва трговине људима, како би избегао репатријацију.

Међу њима је 268 тражилаца азила, 95 је поднијело жалбе на одбијени захтјев за азил, док се многи од њих позивају на друга правна образложења за останак у земљи.

Само 25 албанских криминалаца испуњава правне услове за депортацију.

- Ово је шокантан пример правних препрека које стоје на путу тимовима за спровођење имиграције у обрачуну са опасним страним криминалцима - навео је за британски таблоид извор близак министарки за унутрашњу безбедност Суели Брејверман.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана